căutare personalizată

Sport in Italia

 


Sporturile populare includ: fotbal, volei, polo, scrimă, rugby, ciclism, hochei pe gheaţă (în special în Milano, Trentino-Alto Adige şi Veneto), hochei pe role şi cursa de Formula 1.


Sporturile de iarnă sunt cele mai populare în regiunile nordice, cu italieni care participă la competiţii internaţionale şi Olimpice. Turin a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă în 2006.

Sporturile încorporate în festivităţi italieneşti sunt: Palio, şi cursa gondolelor (regatta) care are loc la Veneţia în prima duminică a lui septembrie. Locul de desfăşurare al sporturilor s-au desfăşurat de la jocurile gladiatorilor din Roma Antică de la Colosseum până la Stadio Olimpico a Romei contemporane, unde se întrec cluburile de fotbal.


Cel mai popular sport în Italia este fotbalul, Serie A fiind una din cele mai celebre competiţii din lume. Echipa naţională de fotbal a Italiei este a doua echipă de succes din lume, cu 4 Cupe Mondiale (prima fiins obţinută în 1934).
Italia a fost deasemenea campioană FIFA în 2006.


Cricketul câştigă încet popularitate în Italia; echipa naţională de cricket este administrată de Federaţia Italiană de Cricket. Ea este pe locul 27 în lume conform Consiliului Internaţional de Cricket şi se situează pe locul 5 printre echipele non-Test europene.

 

 

Sport in Italia

  
Linkuri utile
Meteo in Italia
Guvern in Italia
  
  

© HartaEuropa.com                                                      HartaEuropa homepage