căutare personalizată

Arta Italiei


Pictura italiană este caracterizată în mod tradiţional prin căldura culorii şi lumină (vezi operele lui Caravaggio şi Titian) şi o preocupare pentru figurile şi motivele religioase. Pictura italiană s-a bucurat de superioritate în Europa timp de sute de ani, de la perioadele Romanesque şi Gotic, de-a lungul Renaşterii şi Barocului, acestea din urmă înfăptuindu-se în Italia. Artişti notabili care au aparţinut acestor perioade includ pe Michelangelo, Leonardo da Vinci, Donatello, Botticelli, Fra Angelico, Tintoretto, Caravaggio, Bernini, Titian şi Raphael.


În următoarea perioadă Italia a fost permanent subjugată de puteri străine ceea ce a cauzat o schimbare a atenţiei spre probleme politice ducând la declinul poziţiei ca autoritate artistică a Europei. Prestigiul pierdut de loc fecund al evoluţiei artistice îl va recăpăta odată cu Futurismul, sec. XX, în special prin operele lui Umberto Boccioni şi Giacomo Balla. Futurismul a fost urmat de pictura metafizică a lui Giorgio de Chirico, care a exercitat o influenţă puternică asupra Suprarealiştilor şi a generaţiilor de artişti ce au urmat.

 

 

Cultura Italiei


Italia nu a existat ca stat până la unificarea ţării în 1861. Datorită acestei unificări relativ târzii, şi datorită autonomiei istorice a regiunilor care cuprind Peninsula Italică, multe tradiţii şi obiceiuri, care acum sunt recunoscute a fi italieneşti, pot fi identificate de regiunile lor de origine. În ciuda izolării politice şi sociale a acestor regiuni, contribuţiile Italiei la moştenirea culturală şi istorică a Europei rămâne imensă. Italia este leagănul celui mai mare număr de situri ale UNESCO.

 

 

Arta si cultura Italiei

  
Linkuri utile
Meteo in Italia
Guvern in Italia
  
  

© HartaEuropa.com                                                      HartaEuropa homepage